Vjerni navijač Boltona
0

Dao otkaz u Australiji da bi došao na Wembley

Totalsport
Ian "Waggy" Wagstaff, 50-godišnji Britanac koji već 24 godine živi u Australiji, nije se ni trenutka dvoumio o vlastitom prisustvu nedjeljnom polufinalu FA Cupa na Wembleyju.

Svoj omiljeni nogometni klub, Bolton Wandererse, Waggy će gledati prilikom njihova prvog nastupa na renoviranom Wembleyju, u nedjeljnoj utakmici protiv Stoke Cityja, kojim će sastav Owena Coylea pokušati nastaviti put prema prvom trofeju nakon FA Cupa osvojenog davne 1958. godine.

Waggy, koji je posljednji put gledao Bolton dok je današnji trener Coyle još nosio dres kao igrač, potrošio je oko hiljadu funti na avionske i kartu za utakmicu da bi svoju ekipu vidio uživo na djelu prvi put nakon 1994. godine. Koštalo ga je to posla u australskoj kompaniji za proizvodnju lima. Kaže da ne žali.

"Wanderer sam cijeloga svog života. Gledao sam svoj klub dosad u svakom takmičenju osim još u Premierligi", rekao je Wagstaff ispričavši zbog čega je dao otkaz:

"Rekao sam šefu da moram ići na tu utakmicu. Odgovorio mi je da me ne može pustiti jer imamo previše posla. Rekao sam mu da ću otići svejedno. Na kraju sam dao otkaz. Nemate priliku svaki dan gledati Wandererse na Wembleyju."