Zanimljivosti
0

Danske toples djevojke u akciji smanjivanja brzine na cestama (video)

Sarajevo-x.com
Mlade djevojke golih grudi koje drže znakove upozorenja za ograničenje brzine su navodno pomogle vozačima da postanu svjesniji ograničenja brzine, ali su isto tako naljutile političare koji zahtijevaju istragu danske vlade.

Od ministrica pravde Lene Espersen i ministrice za pitanje spolova Eva Kjaer Hansen zatraženo je da informišu parlament o troškovima za snimanje video snimka Speed Bandits koji je producirala organizacija Danish Road Safety Council, koja okuplja javne i privatne agencije uključene u pitanja sigurnosti na cestama.

Od kada je video u novembru prvi put emitovan na internetu, pogledalo ga je 7,5 miliona ljudi uključujući 500.000 Danaca, a predstavnici Danish Road Safety Councila navode da je video namijenjen povećanju sigurnosti na cestama kroz informiranje i saobraćajnu edukaciju.

Oni tvrde da je trećina ciljane muške populacije u dobi od 18 do 40 godina, "svjesnija" ograničenja brzina nakon gledanja filma.

Organizacija Women's Council iz Danske je zauzela negativan stav o ovome. "Mlade i gole žene se danas koriste za promoviranje raznih proizvoda. Sada se to koristi i za širenje poruka o ograničenju brzine. Iskreno, nije mi baš jasno šta gole grudi imaju sa tim koliko brzo vozimo", izjavila je Randi Theil Nielsen iz organizacije Women's Council.

Video snimak Speed Bandits možete pogledati ispod.