Zanimljivosti
153

Da li ste vi pronašli svog dvojnika?

Klix.ba
Niamh i Karen
Dvadesetšestogodišnja Irkinja Niamh Geaney koja radi kao TV voditeljica u Dablinu, pronašla je djevojku koja liči na nju poput blizanke. Karen Branigan ima 29 godina i živi na samo sat vremena udaljenosti od Niamh.

Dvojnice su se pronašle putem projekta "Twin Strangers" koji je pokrenut na društvenim mrežama kako bi se pronašli ljudi koji liče skoro kao "jaje jajetu", a nisu ništa u rodu.

"Kada smo se upoznale doslovno sam 'piljila' u nju neko vrijeme. Posmatrala sam njene ekspresije lica i pomislila 'Bože, to je moje lice'. Ne znam reći koliko sam puta izgovorila rečenicu "ovo je tako čudno". Bilo je predivno i nezaboravno", rekla je Niamh koja je svoju dvojnicu pronašla nakon samo dvije sedmice učešća u kampanji.

Karen radi dva posla. Ima petero braće i sestara. Niamh ima dvije sestre. Obje su kazale kako nijedna od sestara ne liči na njih, kao njih dvije međusobno.

"Mislim da je Karen sramežljiva u odnosu na mene", kazala je Niamh.

Od dana kada su se upoznale ostale su u kontaktu preko Facebooka i čuju se svaki dan.

Obje su pozvale ljude širom svijeta da se priključe ovoj kampanji i pronađu svog dvojnika. Potrebno je samo da postave svoje fotografije u albume na Facebook stranici.

"Zamislite kako je nadrealno upoznati nekoga ko izgleda isto kao i vi?, upitala je Niamh i istakla kako je ovo bilo predivno iskustvo za nju.