Zanimljivosti
3

Crno-bijeli Teletubbiesi djeluju poput horor filma

Klix.ba
Video crno-bijelih Teletubbiesa na YouTubeu je pregledan skoro tri miliona puta, a mnogi kažu kako ih podsjeća na horor film.

Neki kažu kako im ovaj video izgleda poput snimka nekog bizarnog kulta ili pak kao "najmetalskiji" cover albuma u 2015. godini, dok ga je muzički magazin Vanyaland uporedio sa bizarnim videom benda Joy Division za pjesmu "Atmosphere".

Teletubbies je BBC-jeva dječija televizijska emisija, posebno prilagođena za bebe i predškolsku djecu. Iako je serija rađena za djecu između prve i četvrte godine života, postala je svojevrsni kult i kod starijih generacija.

Serija prikazuje četiri Teletubbie lika u četiri boje - Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa i Po žive u svom futurističkom domu ("Tubbytronic superdom") u idiličnom krajoliku prepunom neobičnog pričljivog cvijeća i zvučnih truba nalik periskopima.

Jedina prirodna fauna u čitavoj seriji jesu zečevi (iako se kroz gotovo čitavu seriju može čuti glasanje ptica, pogotovo glasanje crnoglave grmuše i carića). Klima u svijetu Teletubbiesa sunčana je i ugodna, izuzev povremenih nemirnih dana s kišom i kišnim lokvama, te snijegom tokom božićnog razdoblja.

Teletubbiese igraju glumci odjeveni u punjene velike kostime.