Zanimljivosti
0

FOTO / Crno-bijeli blizanci proslavili četvrti rođendan

Sarajevo-x.com
Oni izgledaju kao prijatelji koji su se sastali u vrtiću, ali Kaydon i Layton Richardson su zapravo braća blizanci različite boje kože. Dječaci su proslavili svoj četvrti rođendan u istoj sedmici kad su crni roditelji Ben i Angela Ihegboro otkrili svijetu svoju bijelu kćerku. Ljekari kažu da se ovakvi slučajevi dešavaju dvaput u milion.
Kaydonova i Laytonova majka Kerry je rekla kako je razmišljala o tome kakve će boje biti njena kćerka Tiyannah s kojom je nedavno bila trudna.

"Nakon Laytona nisam više bila sigurna. Liječnici mogu reći kojeg će beba biti spola, ali ne i koje boje", rekla je Kerry, majka blizanaca.

Dodala je kako ranije nije bilo problema, ali kako djeca odrastaju, ona počinju uviđati razlike.

"Prošle godine smo bili na aerodromu u Americi kad je Layton počeo uzvikivati: 'Mama, ja sam bijel kao moj tata, a Kaydon je crn poput tebe'. Bilo je to veoma smiješno. Nadam se samo da neće imati problema u školi, jer djeca znaju biti jako okrutna".

Kerry priznaje da je često iznenađena razlikama u njihovoj osobnosti, posebno kad je riječ o interakciji s drugima.

Ako su njih dvojica u grupi s drugom djecom, Kaydon će se kontrolirati, ali ne i Layton, on će praviti probleme. Kaydon je jako dobar i sa odraslima, za razliku od Laytona, koji voli samo dadilju.

Kerry uz osmijeh ističe kako je zasigurno teško naći blizance koji su toliko različiti, kao njena dva sina.

"Kaydon je hiperaktivan i razdražljiv, dok je Layton ćudljiv i tvrdoglav. Također, Kaydon je više umjetnički tip, dok je Layton lud za superherojima", kaže ona, piše "Daily Mail".