Zanimljivosti
0

Čovjek pokušao uskočiti u papamobil na Trgu svetog Petra

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Jedan čovjek je u srijedu pokušao uskočiti u papamobil pape Benedikta XVI dok je on započinjao opću audijenciju na Trgu svetog Petra i sigurnosni službenici su ga oborili na zemlju.

Papa nije ozlijeđen i izgledalo je da čak nije ni primijetio da je čovjek preskočio zaštitnu ogradu na trgu i krenuo ka bijelom papamobilu dok je vozio Papu koji je mahao publici, javio je AP.

Najmanje osam sigurnosnih službenika koji su pratili papamobil zgrabili su čovjeka i bacili su ga na tlo. Izgledalo je da se Papa nije ni osvrnuo.

Vatikanski zvaničnik, koji nije bio ovlašten da daje zvanične izjave, kazao je da je vatikanska policija zadržala čovjeka radi ispitivanja.

Kazao je da se čovjek primakao čak i do pozadine papinog bijelog vozila prije nego što je oboren na tlo iako je snimak incidenta ostao nejasan i nepoznato je da li je on zaista ušao u vozilo.

Čovjek, čija je nacionalnost nepoznata, nosio je ružičastu majicu kratkih rukava i tamni šorc, baseball kapu i sunčane naočale. Izgledalo je da čovjek preskočio drugi i treći red barikada.

Papamobil se nastavio voziti, Benedikt je nastavio mahati i nastavio je s audijencijom kao da se ništa nije desilo.