Zanimljivosti
211

Čokoladni "neredi" u Mostaru: Ljubav i tolerancija na mjestu gdje se huligani najčešće tuku

Piše: A. M.
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Veliki broj Mostaraca i Mostarki svih uzrasta i nacionalnostu danas je na Španskom trgu umjesto uobičajene mržnje i netrpeljivosti širio mir i ljubav.

Čokoladni nemiri ponovo su privukli veliki broj normalnih ljudi koji, kako kažu, vole čokoladu. Velike količine čokolade razmijenjene su večeras među akterima "nereda" koji su imali i svoju humanitarnu stranu.

Bulevar narodne revolucije u blizini Španskog trga postao je tako Bulevar čokoladne revolucije, a sretni građani Mostara zbog nečeg lijepog što se desilo u gradu na Neretvi nisu krili zadovoljstvo niti skidali osmijehe sa lica.

"Sretan sam i naravno ponosan zbog interesovanja građana moga grada. Sve je do sad proteklo u najboljem redu. Ljubav je osjetna u zraku, a razmjenom čokoladnih proizvoda širimo toleranciju i mir. Svakome ko je danas ovdje je preko glave batinanja i huliganizma na ulicama našega grada", kazao nam je Ivan Rozić, inicijator Čokoladnih nemira.

Oko tri stotine učesnika mostarskih Čokoladnih nemira sa sobom je na Španski trg donijelo po dvije čokolade. Jedna je išla djeci poplavljenih područja, a druga za večerašnji "nerede".

Osim u Mostaru, Čokoladni nemiri organizovat će se u Sarajevu, Banja Luci, Visokom, Tuzli, Bosanskom Petrovcu, te hrvatskoj prijestolnici, Zagrebu.