Zanimljivosti
0

Cijeli život jede samo sir i prženi krompir

FENA
Dave Nunley
Dave Nunley
Od najranijeg djetinjstva 29-godišnji Dave Nunley iz engleske pokrajine Cambridgeshire nije pojeo ništa osim sira i prženog krumpira jer ima fobiju od hrane.

Zbog svoje fobije Dave ne može jesti ništa osim laganog sira kojeg godišnje pojede oko 108 kilograma. Najbolje podnosi naribani sir, a najdraža vrsta mu je cheddar.

"Kada bih mogao to promijeniti, odmah bih to učinio", kaže rastavljeni otac dvoje djece. "Nikada u životu nisam pojeo topli obrok, čak ni topli sir. Kad ga samo pomirišem, grlo mi se stegne i počnem se znojiti. Očajno se želim riješiti te fobije", dodaje.

U posebnim trenucima Nunley se počasti i prženim krumpirom, a kada je umoran ili je imao težak dan na poslu, pojede komad sira umjesto ribanog.

Iako je Dave normalne težine (88 kilograma na 182 centimetra visine), liječnici upozoravaju kako bi njegova ekstremno nezdrava prehrana mogla dovesti do propadanja živčanog sistema. Prisilni ljubitelj sira ne dobiva ni antioksidante, vitamine i minerale koji su vrlo važni za zdravlje, ističu nutricionisti.