Revolucija neće čekati
0

Che Guevarina unuka s 'redenicima' od mrkve

Sarajevo-x.com
Iako je njen djed bio jedan od najpoznatijih revolucionara svih vremena, Lydia Guevara ne želi živjeti u njegovoj sjeni, piše Daily Mail.

Naime, dvadesetčetverogodišnja unuka slavnog Ernesta Che Guevare veliki je borac za prava životinja i vegeterijanaca, te se u to ime i slikala za novu kampanju PETA-e, poznatog društva za zaštitu životinja.

Na novim fotografijama Lydiy pozira odjevena samo u 'redenike' od mrkve, a na glavi nosi beretku kakvu je nosio i njen djed Che.

PETA je na ovu ideju došla kad su saznali da je Lydia vegeterijanka, a i ona je odmah prihvatila ponudu. Fotografije će se u magazinima i na posterima naći u oktobru, a prvo će izaći u Argentini, zemlji u kojoj je rođen Che Guevara.

"S porukom 'Učestvuj u vegeterijanskoj revoluciji' željeli smo istaći dvije strane kampanje, onu koja promovira vegeterijanstvo te odati počast velikom Che Guevari', potvrdili su iz PETA-e.

Ovo će biti prva PETA-ina kampanja u Južnoj Americi na čijim prostorima je Ernesto Che Guevara još uvijek simbol revolucije mada je ubijen davne 1967. godine.