"Mooning Amtrak"
0

Ceremonija skidanja gaća izmakla kontroli

Sarajevo-x.com
Policija je pozvana da prekine masovno skidanje nakon što je 8.000 ljudi odlučilo da skine svoje hlače i pokaže pozadinu vozovima nacionalne željeznice koji tuda prolaze.

Ovaj događaj u kalifornijskom gradu Laguna, poznat kao "Mooning Amtrak", prekinut je prvi put u svojoj 29-ogodišnjoj historiji nakon prijava da su pojedinci pokazivali i više nego same stražnjice, prenio je Daily Telegraph.

Jim Amormino, glasnogovornik policije izjavio je da su vlastima prijavljeni slučajevi koji su izmakli kontroli, odnosno da su neki od prisutnih počeli skidati svu svoju odjeću, a neke žene su dizale svoje majice okrenute prema vozovima koji tuda prolaze.

Ovaj događaj pokazivanja zadnjice datira još iz 1979. kada je jedan od pijanaca iz Mugs Away Saloona obećao platiti piće svim svojim prijateljima ako odu do ograde koja odvaja prugu i skinu gaće okrenuti prema vozovima.

Mnogi su prihvatili ovaj izazov i događaj je poprimio masovne razmjere, postao dobro poznat, a ima i svoju web stranicu moonamtrak.org.

Održava se svake druge subote u julu i prisustvuje mu mnogo ljudi. Masa održava zajedničko pokazivanje pozadine oko 15 sati, ali bude i onih koji dođu poslije i nastave sa "procedurom" prema vozovima Amtraka i Metrolinka koji prolaze tuda svakih 20 minuta.

Jedno od najčešće postavljenih pitanja na web stranici je: Mogu li dekorisati svoju pozadinu? Odgovor je potvrdan.