Burek Blog Challenger
0

Burek, tufahije i teniski reket

Sarajevo-x.com
Završen je treći Burek Blog Challenger turnir Tuzla 2009. za rekreativce, a u finalu su se susreli osvajač prvog Burek Blog Turnira, prošlogodišnji finalista Mehmed Jakubović i jedan od prošlogodišnjih učesnika Ensar Jakubović, inače, njegov sin.

'Da, otac i sin u finalu - bilo je interesantno posmatrati meč u kojem je Mehmed vodio 5:1, da bi Ensar preokrenuo i na kraju slavio sa 7:5. Ove godine igrači su bili znatno pripremljeniji što je primjetio i prošlogodišnji osvajač Mirsad Čamdžić, kojeg je na početku turnira pobjedio Ensar sa 6:1. Interesantno je da je nakon tog meča Ensar rekao: "Ovo sam čekao cijelu godinu".', izvještavaju sa bloga burek.blogger.ba.

'Učesnici su se počastili zvrkovima bureka (koje su naručili iz buregdžinice Saranda) i tufahijama koje je napravila Tufah, (bloggerka Cool Sofra) koje su, malo je reći, bile izvrsne. Mene lično je obuzela tuga što jednostavno nisam mogao pojesti više od jedne tufahije jer bih pretjerao i pokvario užitak (ostaje mi da uzdišem). Burekblog-tim koristi priliku da joj se još jednom zahvali na maksuz dolasku i izrazi nadu da ćemo iduće godine ovo ponoviti uz još kojeg bloggera/bloggerku', piše autor ovog bloga.