Umanjuju dugove
0

Britanska vlada prodaje namještaj

SRNA
Britanska vlada saopštila je danas da će pokušati da proda na aukciji stari kancelarijski namještaj kako bi uštedjela novac i umanjila deficit.

Ovo je jedan od 100.000 prijedloga koje su građani dostavili na poziv Vlade kako bi pomogli vlastima da umanji dug od 154,7 milijardi funti.

Među predloženim akcijama su otpuštanje državnih službenika, štampanje u crno-bijeloj tehnici, sakupljanje smeća jednom u četiri dana i naplaćivanje jedne funte od osoba koje slušaju muziku koja se izvodi uživo po parkovima.

Jedna od prvih ideja koje će biti realizovane je pokretanje onlajn aukcije na kojoj će se prodavati viškovi namještaja iz svih Vladinih odjeljenja.

Osim toga, Vlada je radi smanjivanja troškova pristala da umanji broj provjera krivičnih dosijea mladih ljekara, kao i da ubuduće izdaje brojeve socijalnog osiguranja u pismima, a ne na plastičnim karticama.

Brajan Straton, sekretar nacionalnog sindikata, odbacio je ovu inicijativu kao politički marketing koji treba da ostavi utisak da Vlada podržava smanjenje javnih troškova.