Miroljubiva zmija
4

Britanska porodica u domu uzgaja pet metara dugog pitona

Klix.ba
Porodica Rice iz Cambridgeshirea u Velikoj Britaniji svoj dom dijeli sa Lilly - albino pitonom dužim od pet metara. Istakli su kako je to njihov omiljeni ljubimac i da su veoma ponosni na njega.

Pete, Kim i njihova kćerka Chloe već 25 godina uzgajaju zmije. Ipak, najdraža im je Lilly.

"Lilly ima divan karakter. Veoma je mirna i djeca je jako vole. Iskreno, zadaje mi manje problema od moja dva psa. Pustimo je u baštu, a ona najviše uživa da se izležava na travi kada je sunčano. Ipak, stalno je držimo na oku, jer ako bi slučajno negdje odlutala mogla bi nekoga nasmrt prepasti", kazala je 16-godišnja Chloe za Daily Mail.

Lilly je, sa svojih 5,1 metara, najduža zmija u Velikoj Britaniji. Stara je sedam godina i još uvijek raste te pretpostavljaju da bi mogla narasti do šest metara.

"U prosjeku svake sedmice pojede zeca, a dosta vremena provodi spavajući", kazao je Kim.

Dodao je kako su njegova kćerka i Lilly najbolji prijatelji.

Porodica Rice veoma voli zmije te su nedavno otvorili i prodavnicu zmija, a Chloe se nada da će se jednoga dana zaposliti u nekom velikom zoološkom vrtu.

"Lilly je posebna. Veoma je zabavno igrati se s njom i nadam se da ću nekada imati još tako velikih životinja kao što je ona", istakla je Chloe dodavši da je ponosna na svog ljubimca.