Preživjela pad padobranom
0

Britanku spasili jaki trbušni mišići

Sarajevo-x.com
Četrdesetsedmogodišnja Britanka koja se željela okušati u ekstremnim sportovima doživjela je tešku nesreću u Andaluziji u Španiji, kada se njen padobran 'otrgnuo' kontroli i udario u stijenu, te je ostala živa samo zahvaljujući jačini svojih trbušnih mišića, piše britanski Telegraph.

Peggy Williams bila je na desetodnevnom odmoru s prijateljima u Andaluziji i pokušala se okušati u paraglajdingu, te s obzirom da je lekcije uzimala još pošle godine, smatrala joj to neće predstavljati nikakav problem.

No, snažan vjetar koji je puhao odgurnuo je njen padobran u stranu i ona je udarila u stijenu i pri tome se teško ozlijedila, rasporivši stomak.

Njeni prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, a Britanka je helikopterom prevezena u bolnicu u Malagu.

Na sreću Peggy je preživjela, kako kažu liječnici, samo zahvaljujući jakim trbušnim mišićima koji su djelovali kao 'pojas za zaštitu'.

"Provela sam osam dana na intenzivnoj njezi i sada ne mogu ni opisati kako se osjećam. Sjećam se da sam se spuštala padobranom kada me je vjetar odgurno u stranu, te sam licem okrenutim prema dole, pala na stijenu. Razrezala sam stomak i samo pukom srećom sam ostala živa", ispričala je Williams za Telegraph, dodajući da nije mogla ni sanjati da će joj svakodnevno vježbanje i vožnja bicikla jednoga dana spasiti život.

"Peggy je strastveni zaljubljenik u paraglajding i kada su takve stvari u pitanju ona uopšte ne razmišlja, možda joj ovaj događaj bude pouka", kazao je Roy Sheppard, prijatelj Britanke koja je samo velikim čudom uspjela ostati živa, objavio je Daily Telegraph.