Zanimljivosti
0

Britanki nisu dozvolili ulazak u avion u šorcu: Neprimjereno odjevena

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Osamnaestogodišnja Britanka Alix Townsend krenula je na odmor na Mallorcu i već na polasku naišla na probleme. Osoblje iz Monarch Airlinesa na aerodromu u Manchesteru je ocijenilo da su njene hlačice prekratke i da tako obučena ne može u avion.

Službenik na aerodromu joj je prišao, kazao da u šorcu ne može u avion i zatražio od nje da se presvuče. Međutim, problemi su tek nastali kada se morala presvući pred stotinama drugih putnika.

"Nije mi bilo dozvoljeno da idem do toaleta i presvučem se. Bila sam uzrujana. Nisam smatrala da je moja odjeća neprimjerena. Pristala sam da se presvučem, ali kada sam upitala da odem do toaleta i obovim to, nisu mi dozvolili. Morala sam se presvući pred svima. Imali su ranije priliku da me upozore dok sam čekala, mogla sam otići negdje dalje i presvući se, a ne da me dovedu pred svršen čin", ispričala je za Daily Mail 18-godišnjakinja koja je putovala s prijateljima na proslavu rođendana.

Zbog ovoga je negodovao i njen otac, navodeći da je njegova kćerka bila shrvana i da smatra kako je bila primjereno odjevena.

Međutim, glasnogovornik Monarch Airlinesa je negirao da joj je bilo zabranjeno da ide do toaleta kako bi se presvukla, ali je potvrdio da joj je rečeno da ne može takva u avion.

"Od nje je zatraženo da se prikladno obuče, u skladu sa pravilima odijevanja kompanije. Smatramo da nema elemenata da nas tuži", kazao je glasnogovornik.