Zanimljivosti
0

Britanka se udala za bin Ladenovog sina

FENA
Omar bin Laden, četvrti sin vođe al-Qaide, oženio se Britankom koju je sreo u Egiptu prošle jeseni, javili su u srijedu britanski mediji i kolege. Jane Felix-Browne udavši se za Omara bin Ladena postala je njegova druga supruga.

Jane Felix-Browne (51), iz sjeveropzapadne Engleske, bila je Egiptu radi liječenja multiple skleroze, javile su novine Times i Sun. Ona je izjavila novinama da je srela mlađeg Bin Ladena dok je jahao konja u blizini egipatskih Velikih piramida. Felix - Brown ima troje djece iz prethodnog braka, prenosi AP.

Felix-Browne se nada da će urediti vizu za svog 27-godišnjeg supruga kako bi posjetio Britaniju, ali je priznala da će to biti teško.

"Zbog toga što je mom suprugu prezime Bin Laden, veoma je teško putovati bilo gdje", izjavila je ona za Sun.

"Samo sam se udala za čovjeka koga sam zavoljela. On je za mene samo Omar. Nadam se da će ljudi ustuknuti pred tim i shvatit će kako je to kada se žena zaljubi", izjavila je ona za Times.

"On je posljednji put vidio svog oca kada su obojica bili u Afganistanu. Naspustio je oca jer je mislio da nije ispravno boriti se ili biti u vojsci. Omar se obučavao za vojnika i imao je samo 19 godina", kazala je.

Felix-Browne je izjavila da je postala druga supruga Omara bin Ladena.

Podijelila je svoje vrijeme između boravka u svojim domovima u sjevernoj Engleskoj i u Džedi u Saudijskoj Arabiji.