Oborila rekord
0

Britanka prikupila preko 13.000 Pokemon igračaka

Sarajevo-x.com
Britanka Lisa Courtney ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda zahvaljujući tome što je za 13 godina uspjela prikupiti više od 13 hiljada različitih figurica iz popularne animirane serije Pokemon.

Dvadesetjednogodišnja djevojka je igračke počela prikupljati jer je u njima pronalazila utjehu i upravo te igračke su joj pomogle da ostane sretna i u najgorem periodu svog života.

"Kada se počela prikazivati animirana serija Pokemoni ja sam se odmah zaljubila u te likove i počela ih prikupljati. Moji vršnjaci su me neprestano maltretirali i fizički i psihički zbog moje ruke koja nema nema funkciju i zbog toga sam mnogo patila, no ove igračke su mi pomogle da prebrodim i ta teška vremena“, kazala je Lisa koja je Pokemon igračkama preplavila gotovo čitavu svoju kuću.

Lisa je presretna što je uspjela ući u Guinnesovu knjigu rekorda istučići kako je čitav njen trudi i prikupljanje svih tih igračaka vrijedilo.

"Tako sam sretna i ponosna“, kazala je Lisa koja je svoj 21. rođendan proslavila u Japanu, zemlji u kojoj su Pokemoni i rođeni.