Uporna i neuspješna
0

Britanka polagala testove za vozački čak 90 puta

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dvadesetšestogodišnja Britanka proglašena je najgorim vozačem u Velikoj Britaniji, nakon što je na teoretskom dijelu vozačkog ispita, odnosno testovima, pala nevjerovatnih 90 puta.

Djevojka koja živi u Londonu i čije ime nije objavljeno za svoje neuspjehe je do sada platila 2.790 funti, a da još nije ni sjela za volan. Nakon ovoliko neuspjelih pokušaja, ne zna se da li će djevojka ponovo pokušati polagati test, piše Daily Record.

Za svako pristupanje ispitu plaća se po 31 funtu, a tekst se sastoji od toga da budući vozač mora u roku od 57 minuta odgovoriti tačno na najmanje 43 pitanja od ukupno 50.

Međutim, isto kako ova djevojka ne može položiti teoretski dio, njen sunarodnjak (39) ne može položiti praktični dio, a pokušao je 36 puta.

Rekord u polaganju vozačkog ispita u Velikoj Britaniji drži Git Kaur Randhawa, koja je vozačku dobila nakon 48 pokušaja 1987. godine.

Do sada najnevjerovatniji slučaj je ipak primjer Cha Sa-soona iz Južne Koreje, koji je testove polagao 949 puta, prije nego je konačno uspio 2009. godine.