Zanimljivosti
37

Britanci napuštaju svoje crne mačke zato što ne izgledaju dobro na fotografijama

Klix.ba
Britanske udruge za zaštitu životinja smatraju da se to u najvećoj mjeri dešava zbog selfieja i internet kulture.

Cosmopolitan javlja kako dosta Britanaca svoje kućne ljubimce, crne mačke ostavlja u azilima za nezbrinute životinje jer, navodno, "ne izgledaju dobro na fotografijama na društvenim mrežama".

U prilog ovome ide činjenica da čak 70 posto mačaka, od svih koje se nalaze u britanskim skloništima i azilima za nezbrinute životinje, ima crnu dlaku.

"Crne životinje nisu toliko popularne među vlasnicima kućnih ljubimaca. Također, često se žale na to da one izgledaju jako loše na fotografijama, te nisu tako slatke kao mačke sa svjetlijim krznom", pojašnjavaju iz jedne britanske udruge za zaštitu životinja.

Britanski Telegraph je citirao 20-godišnju Gabriellu Fletcher koja kaže kako voli objavljivati selfieje sa svojom crnom mačkom Susie na Facebooku, ali da ima problema jer "ne može da uslika dobre slike".

Jedna je pak uzgajivačica mačaka iz Londona ispričala:

"Nakon što smo na Facebooku objavili fotografije dva mačića koje smo željeli prodati ili udomiti, za onu sa svijetlim krznom smo dobili 30-ak ponuda, dok je za crno mače stigao samo jedan poziv", kazala je.