Kuća iz snova
0

Britanac sagradio dom od 37 miliona eura

Sarajevo-x.com
Futuristička kombinacija svemirskog laboratorija i aerodromskog terminala zapravo je luksuzna kuća jednog od vodećih britanskih industrijalaca. Izgrađena od posebnih ekoloških materijala i okružena netaknutom prirodom, ova vila jednostavno mami uzdahe svih posjetilaca.

Sir David McMurtry, koji je titulu Sir dobio 2001. za svoja dostignuća u oblasti inovacija u dizajnu, na izgradnju ove vile potrošio je nevjerovatnih 37 miliona eura.

Smještena na ogromnom imanju u selu Swinhay kod engleskog grada Gloucestersidea, kuća ima krov od posebnog izolirajućeg metala, dvorane s prozorima od zaobljenog stakla i okružena je savršeno uređenim vrtom.

Kuća ima 11 etaža, 25-metarski bazen, dvoranu za kuglanje, nekoliko zasebnih apartmanskih stanova, veliku sobu za gledanje TV-a, a u garažu može stati osam automobila.

Bogatstvo Sir Davida McMurtrya, suvlasnika industrije preciznih instrumenata Renishaw, procijenjeno je na 280 miliona eura.

Glavni arhitekt na izgradnji vile, David Austin, poznat je po svom jedinstvenom pristupu projektiranju u skladu sa zakonima prirode i okoliša.