Nakon dugogodišnjeg istraživanja
5

Braća napravila repliku Noine arke

Klix.ba
Prema zapisima u svetim knjigama, Noa je svoju arku napravio prije više hiljada godina. Arka je sve do danas postojala samo u ljudskoj mašti.

Nakon dugogodišnjeg izučavanja zapisa iz svetih knjiga, u potrazi za opisom arke, grupa arhitekata je napravila njenu repliku.

Braća milijarderi, Thomas, Walter i Raymond, su napravili arku dugu 140 metara i široku 23 metra. Na ulazu u arku, braća su postavila i skulpture 67 parova različitih životinja.

Replika Noine arke je dio tematskog parka u blizini Hong Konga. Vlasnici parka su katoličke organizacije koje promovišu mir i jedinstvo, prenosi Daily Mail.

"Imali su viziju o nečemu nevjerovatnom i jedinstvenom. Imali su mnogo ideja. Neke su bile pretjerane i uvredljive. Ali onda su našli jedan crtež male djevojčice koja je posjetila park i odmah su znali da je to prava stvar. Unajmili su arhitekte i inžinjere te napravili repliku Noine Arke", kazao je Matthew Pine, menadžer parka.

Unutrašnjost arke je malo modernizovana u odnosu na zapise iz svetih knjiga. Unutra se nalaze luksuzne spavaće sobe, restorani i egzotične vrste životinja.