Zanimljivosti
66

Bogati dječaci Instagrama: U klubovima troše 20.000 dolara, botoks koriste od 14. godine

Klix.ba
Oni su mladi, bogati, nezasiti i hvalisavi, a to sve pokazuju i na društvenim mrežama. U dokumentarcu "Bogata djeca Instagrama" koji se prikazuje na Channelu 4, ovaj put su u centru pažnje bogati dječaci i mladići.

Oni u dokumentarcu govore o svom raskošnom i rasipnom načinu života, te hvalisanju na društvenim mrežama, kao i o tome koliko novca troše na sitnice.

Priča prati šest superbogatih mladih korisnika Instagrama, od kojih su se dvojica odvojila od roditelja i počeli sami zarađivati.

Dvadesetdvogodišnji Timothy Drake, koji je iz porodice prodavača dijamanata, kazao je da se o novcu nikada nije govorilo već da je uvijek bio tu.

"Šoping, spa centri, injekcije za usne... Botoks sam u radio kada sam imao 14 godina", kaže.

Najčešće kupuje u Evropi, a sav luksuz zabilježi na Instagramu gdje ima 29.500 pratilaca. Ističe kako nema ograničenja o trošenju.

"Bio sam u Parizu u oktobru i novembru. Odsjeo sam u predsjedničkom apartmanu u svakom hotelu i koštalo me između 27.000 i 43.000 po noći za tri sedmice. Pokušam dati majci koktele prije nego joj pokažem račune. American Express kartica može biti jako zanimljiva", kazao je Timothy.

Za razliku od njega Evan Luthra je sam zaradio milione. Na Instagramu ima 120.000 pratilaca.

"U klubovima potrošim oko 20.000 dolara po noći na alkohol ili 50.000 dolara na dan zbog iznajmljivanja jahti", rekao je Evan.

Dvadesetogodišnjak iz Los Angelesa počeo je zarađivati kada je imao 12 godina. Sada putuje helikopterom na posao i druge lokacije. Razvio je i Uber za helikoptere pa zarađuje i na tome.

Sin indonezijskog tajkuna Ezra J William živi u luksuznoj kući na četiri sprata u New Yorku. Planira razviti posao u modnoj industriji kako se ne bi morao priključiti porodičnom poslu. Njegova kolekcija torbi i cipela vrijedi više od 740.000 dolara.