Zanimljivosti
0

Bivši zaručnici na sudu zbog dijamantnog prstena

Sarajevo-x.com
Iako su sporazumno raskinuli zaruke, bivši ljubavni par iz New Yorka je ipak završio na sudu zbog 48.800 dolara vrijednog dijamantnog zaručničkog prstena.

Dean Kuehnen Jr je odlučio tužiti svoju bivšu zaručnicu Andriju Castellano, jer je prijetila da će zaručnićki prsten od 3,23 karata prodati ili uništiti, iako ga je pristala vratiti Kuehnenu u slučaju raskida zaruka. Ogorčeni Kuehnen zahtijeva da njegova bivša zaručnica ili vrati prsten ili mu isplati novčanu vrijednost prstena, kao i da pokrije njegove sudske troškove.

Oboje su imali 21 godinu kada su se zaručili u decembru prošle godine, a li u septembru ove godine vjenčanje je otkazano, kako izvještava Reuters.

"Jedini i isključivi razlog i motivacija za kupovinu zaručnićkog prstena jeste sklapanje braka", navodi se u neobičnoj sudskoj tužbi.

"U slučaju raskida zaruka, zaručnićki prsten bi trebao odmah biti vraćen bivšem zaručniku. Ukoliko je prsten dio porodičnog nasljeđa mlade, mlada ima pravo zadržati prsten", saopćeno je na web stranici američkog Instituta Emily Post koji nudi savjete o ponašanju u različitim društvenim situacijama.