Zanimljivosti
21

Bivši IBM-ov inžinjer dao otkaz kako bi postao Instagram zvijezda

Klix.ba
Eelco Roos bio je IT stručnjak u IBM kompaniji u Amsterdamu više od 10 godina. No, njegova najveća strast uvijek je bila fotografija. Nakon što je vidio da na Instagramu ima 100.000 pratilaca, dao je otkaz u IBM-u.

Roos je sada jedan od najpopularniji Instagram fotografa sa više od 433.000 pratilaca. Neki od najvećih svjetskih brendova, među kojima su Samsung i Sony, kontaktirali su ga za saradnju.

Za Business Insider rekao je kako mu je slava na Instagramu ostvarenje sna.

"Raditi u IT sektoru nikada nije bio moj san. Fotografija mi je uvijek bila velika strast i kreativan način da kažem ono što želim reći", rekao je.

Kada je skinuo aplikaciju Instagrama nije mnogo obraćao pažnju na nju jer nije vjerovao da se mobitelom može napraviti dobra fotografija. Jednog dana kada je čekao voz počeo je fotografisati Instagram aplikacijom i bio je oduševljen. Želio je pokazati svima kako je lako napraviti lijepe fotografije koristeći osnovna znanja o fotografiji. Tada je počeo postavljati fotografije. Ubrzo je privukao veliki broj obožavatelja.

Kada je Instagram primijetio njegovu popularnost, stavili su ga na listu prijedloga za praćenje i dodatno mu povećali broj pratilaca. Onog trenutka kada ih je sakupio 100.000 kompanije i brendovi su mu se počeli javljati i željeli su raditi s njim. Počeo je putovati širom svijeta i promovirao događaje i gradove.

"Nikada nisam požailo što sam donio odluku da dam otkaz", rekao je.