Decenije traganja
0

Bivše supružnike Facebook spojio nakon 43 godine

Sarajevo-x.com
Jackie Stuart i Steve Hamilton prvi put su se sreli u zabavnom parku, a bile su im potrebne četiri decenije traganja po cijelom svijetu kako bi ponovo pronašli jedno drugog.

Decenijama su pokušavali da pronađu jedno drugog u potrazi bez rezultata. Činilo se da je suđeno da se cijela priča završi razočarenjem.

Da je neko 62-godišnjoj Jackie Stuart prošle godine rekao da će pronaći svog prvog muža i opet se zaljubiti u njega samo bi mu se nasmijala. A upravo se to desilo nakon što je uspjela ući u trag bivšem suprugu, 71-godišnjem Steveu preko društvene mreže.

Ipak, nije se sve desilo tako jednostavno. Jackie je pet godina kucala njegovo ime u polje za pretragu nadajući se kako će konaćno pronaći trag muškarca za koga se udala kad je imala samo 17 godina. Međutim, nijedan od rezultata nije odgovarao muškarcu kojeg je tražila.

Jackie i Steve su se razdvojili u martu 1966. godine, a ona se od tada dva puta udavala i razvodila. I nikada nije gubila nadu da će ga ponovo pronaći.

Sreli su se u zabavnom parku, a 1964. godine su se vjenčali. Godinu nakon, Jackie je bila trudna sa kćerkom Sharon.

Živjeli su sretnu u Burnleyu, ali je život nakon rođenja postao komplikovan, pa su odlučili da je najbolje da se razdvoje. Nakon toga su izgubili kontakt, piše britanski Mirror.

Tri godine nakon razvoda, Jackie se ponovo udala i dobila kćerku. Četiri godine nakon toga je sa drugim suprugom i kčerkama emigrirala u Kanadu.

"Znao sam da ima sestru u Kanadi, ali nisam znao da je i ona tamo. Dvije godine nakon razvoda sam zvao njene roditelje, ali su se preselili i nisam znao kako da im uđem u trag", rekao je Stevie koji je osjećao vezu sa njima i nadao se da će se jednog dana opet spojiti.

"Mislio sam na svoju kćerku svaki dan, da li se udala i da li ikada pomisli na mene. Tokom 1970. godine sam stavio oglase u lokalne novine pokušavajući ih naći, ali nije bilo uspjeha. Deset godina nakon sam uradio isto, ali bez odgovora", rekao je Steve.

On je rekao da je nakon toga nastavio sa životom, oženio se i dobio dvoje djece, ali da je uvijek mislio na Sharon.

Jackie se razvela 1976. godine. Dvije godine poslije došla je u Englesku na odmor. Otišla je na Steveovu staru adresu, ali ga nije našla.

Nakon silnih pokušaja, Jackie se prijavila na Facebook. Sve potrage su rezultirale neuspjehom sve dok jednog dana nije vidjela da se na Facebook registrovao novi Stephen Hamilton.

Odlučila je da mu se javi i nekoliko dana poslije Steve joj je odgovorio. Razmijenili su brojeve telefona i počeli sa razgovorima. Samo nekoliko dana nakon prvog emaila, Steve je predložio da dođe u Kanadu. Ona je osjećala da je to prava stvar i da Sharon želi upoznati oca.

"Sharon je željela upoznati oca. Obje smo bile nervozne, ali kad je stigao sve je došlo na svoje mjesto", rekla je Jackie.

Tokom njegove posjete postali su ponovo bliski shvativši da su više od prijatelja.

Nakon što je napustio Kanadu, dogovorili su se da se on vrati u februaru ove godine, ali nisu mogli čekati toliko vremena, pa se Steve vratio kako bi proveo sa svojom porodicom.

Oboje su sretni i sjajno se provode. Kažu da su tada bili mladi i glupi i da sada nadoknađuju izgubljeno vrijeme.