Zanimljivosti
1.6k

Biste li mogli raditi najteži posao: Morate stajati, nema spavanja, odmora niti plaće

Klix.ba
Marketinška agencija Mullen iz Bostona nedavno je objavila oglas za najteži posao na svijetu. Na oglas su se javile 24 osobe, ne znajući o čemu je zaista riječ, ali nadajući se da mogu podnijeti težak rad.

Intervju za posao rađen je online, odnosno preko web kamera. Poslodavac je onima koji su aplicirali predstavio opis posla i brutalne uvjete rada.

Odmah im je kazao da nije riječ o nekom običnom poslu, već da se radi o vrlo vjerovatno najvažnijem poslu na svijetu.

Od kandidata se zahtijevalo da stoje gotovo sve vrijeme, tačnije da konstantno budu na nogama, 24 sata dnevno, bez pauze i odmora. Na pitanje kandidata da li je takvo nešto legalno, poslodavac je odgovorio da je potpuno legalno.

Iako u šoku i nevjerici, kandidati su nastavili slušati ostale uvjete.

"Tražimo nekog ko se razumije ili ima diplome iz polja medicine, finansija i kulinarstva", rečeno je kandidatima, a napomenuto je da se od njih zahtijeva da su stalno u pokretu i da su vješti u komuniciranju.

Na pitanje kada će spavati, odgovor je bio da nema vremena za spavanje.

Također, istaknuto je da nema predaha ni kad su blagdani, naprotiv, tada posao postaje još zahtjevniji. Također, rečeno im je da će morati raditi tokom noći te da je potrebno da seo dreknu svog dosadašnjeg života.

No, sigurno ono što je sve kandidate odbilo je to da im je rečeno da za taj posao neće biti uopće plaćeni.

"Niko to ne bi besplatno radio", kazali su šokirani kandidati.

No, onda im je "poslodavac" rekao da taj posao radi nekoliko milijardi osoba širom svijeta.

"Ko?", pitali su šokirani.

Uslijedio je odgovor: "Mame". Mame su osobe koje rade najteži posao na svijetu, a taj odgovor neke kandidate je nagnao na suze. Sjetili su se svoje majke i zahvalili joj se, a sigurno ćete to učiniti i vi nakon što pogledate ovaj video.