Zanimljivosti
259

Bili zajedno 20 godina: Medvjed preminuo od tuge nakon što je izgubio partnericu

Klix.ba
Amy i Goof
Amy i Goof
Popularni medvjed Goof iz zoološkog vrta Capron Park u Massachusettsu, preminuo je od tuge nakon što je njegova partnerica Amy eutanizirana.

Goofovo zdravstveno stanje se pogoršalo nakon što je njegova partnerica, s kojom je bio 20 godina, uspavana zbog zdravstvenih problema. Amy je prestala da pije vodu i lijekovi više nisu djelovali. Imala je bolest jetre od koje je bolovao i Goof.

Veterinari kažu da se bolest kod Goofa naglo pogoršala nakon što je Amy eutanizirana i da je najverovatnije umro zbog tuge. Amy je uspavana 3. septembra, a Goof 7. septembra.

Medvjedi su živjeli zajedno 20 godina i dobili su troje mladunčadi, te su imali i "unučad".

"S velikom tugom i boli osoblje zoološkog vrta Capron Park obavještava posjetioce da je medvjed Goof eutaniziran. Goof je došao u Capron Park 1990. godine i bio je otac troje medvjediča s dugogodišnjom partnericom Amy. Kao stariji medvjed borio se s mnogim bolestima. Gubitak partnerice uzrokovao je pogoršanje stanja. Preminuo je mirno u krugu osoba koje su brinule o njemu. Gubitak Amy i Goofa pogodio je osoblje i zahvaljujemo se svima koji su nam pružili podršku", rekli su iz Capron Parka.