Zanimljivosti
696

Beskrajna sreća mladića s Downovim sindromom koji je primljen na fakultet

Klix.ba
Dvadesetogodišnji Rion Holcombe nije mogao sakriti oduševljenje kada je u pismu koje je dobio iz Clemson Univerziteta pročitao da je primljen na fakultet. Rion je rođen s Downovim sindromom i ovo je veliki uspjeh za njega i njegovu majku koja je kamerom zabilježila ovaj trenutak.

Majka Susan dala je Rionu pismo i rekla mu da ga otvori. Njegov otac Ron pomogao mu je da ga pročita, a u pismu je pisalo: "Čestitamo vam, primljeni ste na naš univerzitet".

"Primljen sam?", pitao je uzbuđeno Rion dok je njegov otac nastavio čitati pismo. Radost ovog dječaka raznježila je roditelje, ali i sve one koji su pogledali ovaj videosnimak postavljen na YouTube.

Roin će pohađati Clemson Life Program koji je dizajniran za studente s intelektualnim poteškoćama. Brucoš postaje 17. augusta.

"Ovo je izvanredni dvogodišnji program za mali broj osoba s posebnim potrebama. To nije program nakon kojeg će dobiti neki stepen. Clemson je jedan od pet univerziteta s takvom vrstom programa. Želimo da djeca poput Riona osjete fakultetski život i neovisnost. Ja sam ponosna majka", rekla je Susan.

Ovaj program osmišljen je za studente s intelektualnim poteškoćama kako bi se bolje uklopili u društvo. Također, pomaže im da shvate ko su i šta žele raditi, da razvijaju vještine i traže posao.