Neslana šala
0

Beogradska Hitna pomoć "spašavala" lutke

Sarajevo-x.com
Beogradska Hitna pomoć primila je pretprošle noći tri poziva sa javnih mjesta, ali umjesto povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama i ljudi kojima je pozlilo, zatekli su ukradene lutke, javlja beogradski Blic. Sva tri poziva upućena su s mobilnih telefona nepoznatih korisnika.
  • Prvi poziv je upućen iz Surčinske ulice na Ledinama u 21.57 sati, a glas sa druge strane pozvao je, navodno, zbog teške saobraćajne nesreće. Odmah smo krenuli, spremni da reagujemo i pomognemo povrijeđenima. Međutim, kada smo stigli na mjesto s koga je upućen poziv, nije bilo ni povređenih, ni slupanih automobila ni patrole policije. Jedino što smo zatekli jeste lutka, koja na prvi pogled, po mraku, zaista izgleda kao živo biće - navode u beogradskoj Hitnoj pomoći.

I dok se ekipa vraćala s terena, šokirana nečijom bolesnom šalom, u centralu je stigao novi poziv upućen s ugla Andrićevog vijenca i Ulice kneza Miloša. Usplahireni glas prijavio je da je nekome na ulici pozlilo i da je pao u nesvijest. Druga ekipa je istog trenutka krenula na teren. Međutim, i oni su, umjesto onesveštene osobe, zatekli lutku. Treći u nizu lažnih poziva bio je u 5.40 sati ujutru sa ugla ulica Kneza Miloša i Krunske.

  • Ponovo je prijavljeno da je nekome pozlilo i da se onesvestio na ulici. Ne sluteći da je i taj poziv lažan, ekipa je izašla na teren. I zatekla treću lutku - kažu u beogradskoj Hitnoj pomoći.

Kako se ispostavilo, lutke koje su postavljane po gradu ukradene su iz jednog od performansa u okviru Beogradskog ljetnog festivala "Belef".