Ne žele ponoviti gaf iz 2002. godine
0

BBC vježba objavljivanje smrti kraljice Elizabethe II

Sarajevo-x.com
Trenutak objavljivanja smrti Kraljice majke
Trenutak objavljivanja smrti Kraljice majke
Osoblje britanske nacionalne TV kuće je počelo s pripremama za objavljivanje smrti kraljice Elizabethe II.

BBC želi da se ovog puta smrt britanskog vladara objavi na dostojanstven način, kako se ne bi ponovila greška kada je umrla majka sadašnje kraljice Lady Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon.

Kada je umrla Kraljica majka, na BBC-u je tu vijest saopćio TV veteran Peter Sissons, ali je i njemu i nacionalnoj televiziji nacija zamjerila zbog toga kako je bio odjeven.

Sissons je nosio sivo odjelo i bordo kravatu, što se smatra neprikladnim. BBC je i potvrdio informaciju da želi da njihovo osoblje bude spremno kada za to dođe vrijeme.

Nakon smrti Kraljice majke 2002. godine BBC je primio brojne telefonske pozive u kojima su građani iznijeli svoje kritike zbog toga što njihov voditelj nije bio prikladno obučen.

No, sada se ta greška ne smije ponoviti, pa će uposlenici BBC-a nositi crnu odjeću, a muškarci će strogo morati nositi crna odjela i bijele košulje.

Ovo nije prvi "ispad" BBC-a kada je u pitanju kraljevska porodica. Kada se princ Charles odlučio vjenčati s Camillom Parker Bowles reporter ove televizije ga je jednom prilikom pitao šta njegovi sinovi William i Harry misle otome, što je ocijenjeno jako nepristojnim.

Nakon što kraljica umre BBC će imati i značajne promjene u svom emitovanju. U ovakvim situacijama se očekuje da će pogreb biti obavljen u roku od 12 dana, a dok se to ne desi neće se emitovati bilo kakvi humoristični sadržaji.