Zanimljivosti
0

Bazen za ronjenje na Eiffelovom tornju

Sarajevo-x.com
Kao da Eiffelovom tornju treba dodatna promocija za turiste, Francuzi su se odlučili na neobičan potez – postavljanje bazena na dno tornja, gdje će turisti imati priliku da dobiju besplatne lekcije iz ronjenja i pri tome uživati u veličanstvenom pogledu na Eiffel.

Bazen površine 230 m2 nalazi se na dnu Eiffelovog tornja između 4 glavna stuba, a dubok je tek 1,20 metra. Kako bi se stvorio što bolji ugođaj ronjenja, na dno bazena postavljene su vodootporne slike fluorescentnih riba.

Čak 40 profesionalnih učitelja ronjenja od petka se nalazi na raspolaganju turistima koji se odluče za 20-minutni čas ronjenja, a oni koji uspješno savladaju gradivo dobit će i certifikat.

Organizatori očekuju da će za 10 dana, koliko traje akcija besplatnih časova ronjenja, bazen posjetiti oko 3.000 avanturista.

Ovo nije prvi put da je Eiffelov toranj bio dom za neki sportski događaj. Prije tri godine na tornju je bio postavljen mali podij za klizanje koji je na toranj, kojeg najviše posjećuju turisti, trebao privući Parižane.