Bradford
1

Batman otkrio svoj identitet i priznao da je policiji predao prijatelja

Klix.ba
Priča o Batmanu iz Bradforda koji "kriminalca" dovodi u policijsku stanicu obišla je cijeli svijet, a na kraju se ispostavilo da je sve zapravo bila šala. Batman je 39-godišnji Britanac Stan Worby, a policiji je predao svog prijatelja.

Nakon što su brojni svjetski mediji objavili vijest o Batmanu koji je uhvatio bjegunca, na internet forumima krenule su brojne rasprave o njegovom identitetu.

Navodno, Batman je u policijsku stanicu doveo "lopova" te policajcima rekao "uhvatio sam jednog" i nestao u noći.

Muškarac kojeg je doveo je 27-godišnji Danny Frayne, koji je optužen za preprodaju ukradene robe i druge sitne prevare te će se u petak pojaviti na sudu.

Frayne je "Batmanov" prijatelj, a cijelu šalu su smislili kada je Frayne odlučio da se preda. Navodno, Worby je bio na fudbalskoj utakmici te je nosio odoru Batmana. Frayne ga je pitao da li bi pristao da ga tako odjeven odvede u policijsku stanicu, na što je on pristao, a cijela priča je ubrzo postala viralna.

"On mi je dobar prijatelj, znamo se 15 godina. Pristao sam da se našalimo, ali i da ga odvedem u policijsku stanicu. Ko zna, možda i u budućnosti učinim nešto slično", kazao je "Batman".

Worby je iskoristio i priliku da se požali zbog toga što su ga mnogi nazvali bucmastim spasiteljem, istaknuvši kako je ispod odore Batmana nosio trenerku, objavio je AFP.