'Atrakcija' na karipskom otoku
0

FOTO+VIDEO / Avioni prolijeću 20 metara iznad glava turista

Sarajevo-x.com
Turiste koji se okupljaju na plaži na karipskom ostrvu Sveti Martin izgleda i više nego oduševljava kada ogromni Boeing 747 proleti nešto manje od 20 metara iznad njihovih glava.

Ogromni avion proleti tako nisko da iza sebe ostavi samo oblak prašine, a posjetitelje, koji se okupljaju na plaži kako bi dočekivali avione koji slijeću na obližnji aerodom, ostavi u potpunosti zavijene pijeskom.

Ipak, iako očekuje da pored njih proleti ogromni avion, mnogi turisti se prestraše u tom trenutku.

Pista Međunarodnog aerodroma Juliana International je jedna od najkraćih na svijetu, zbog toga su piloti prisiljeni da avion spuste što niže pri slijetanju.

"Kada avion ovako nisko proleti ljudi uvijek reaguju s čuđenjem. Tu u blizini aerodroma je postavljena ograda na plaži gdje se okupljaju ljubitelji aviona, ali i brojni turisti kako bi posmatrali ogromne avione koji prolijeću samo 20 metara iznad njihove glave“, kazao je fotograf Fabi Fliervoet, stanovnik karipskog otoka Sveti Martin.

"Kada opaze avion kako se približava oni trče prema sredini plaže, najboljem mjestu za stajanje ukoliko želite da se nađete tačno ispod aviona. No, kada avion prolijeće mnogi počinju od straha i uzbuđenja padati na tlo i saginjati glavu", dodao je Fliervoet, prenosi britanski Daily Mail.

Sveti Martin je tropski otok na sjeveroistoku Kariba, a na ovom otoku živi blizu 73.000 ljudi.