Luksuzni safari jet
0

FOTO / Avion sa kuhinjom i terasom za promatranje krajolika

Sarajevo-x.com
Postoje ljudi koji žele udobnost svog doma nositi svugdje sa sobom, pa čak i kada idu na safari u Afriku. Takvo nešto im zasigurno omogućava kamper-avion sa pet zvjezdica kojeg je dizajnirala britanska kompanija BAE Systems and Design Q.

Luksuzni avion dizajniran je tako da može sletjeti i na kraćim pistama, odnosno svoje putnike odvesti direktno u divljinu. Pri slijetanju dovoljno je pritisnuti samo dugme kako bi se otvorila vrata aviona, a tada putnici izlaze direktno na terasu s koje mogu promatrati predivne krajolike i životinje.

Luksuz vožnje u safari jetu, koji ima kabinu za dva pilota, posadu i osam putnika košta preko 18 miliona eura. No, svi oni koji imaju novca da sebi priušte takvo putovanje moći će uživati i u gurmanskim jelima s obzirom da se u avionu nalazi i kuhinja, ali i velika sofa, te poklopac koji obezbjeđuje ploču kreveta.

Također, interijer aviona se može mijenjati po želji putnika.

Kada se putnici zasite jednog krajolika, avion se ponovo sklapa i putuje na sljedeću destinaciju.

Za udaljenije destinacije i terene kojima se teže prilazi avion se oprema s većim i jačim gumama, a trup ojačava kako bi se omogućilo jednostavnije slijetanje i bolja prilagodba neuslovnom terenu, objavio je Daily Mail.