Nakon zabave na poslu
1

Automobil gurali 5 kilometara jer su bili prepijani da voze

Sarajevo-x.com
Radnici u Kini su gurali automobil svog šefa čitavih pet kilometara jer su svi bili prepijani da bi mogli voziti nakon zajedničke zabave.

Grupa radnika je ručala u restoranu u gradu Changchun, a nakon toga su popili previše alkohola. Šef kompanije za koju rade, Zhang Fei, u trenutku kada su svi krenuli kući je rekao da ne može voziti jer je pijan. U Kini je vožnja u pijanom stanju strogo kažnjiva, pa je moguće dobiti kaznu i do šest mjeseci zatvora, kao i visoku novčanu kaznu.

Zhang nije želio ostaviti svoj automobil, a u to vrijeme je bilo isuviše kasno da zove svog vozača. Potpredsjednik kompanije, Huang Weijun, predložio je da svi guraju automobil do šefove kuće koja je udaljena pet kilometara.

Huang je rekao da je guranje automobila dobra vježba, pa su svi prihvatili njegov prijedlog. Zhang je sjedio u automobilu i upravljao.

Prolaznici su bili zaprepašteni neobičnim prizorom. Deset ljudi je guralo automobil smijući se i pjevajući. Za 45 minuta su stigli do kuće svog šefa. Saobraćajni policajci su rekli da dok god je motor automobila ugašen, vozač ne može biti kažnjen.