Vratio torbu sa 32 hiljade $
0

Argentinci nagradili pošteni čin taksiste

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na stotine Argentinaca odlučilo je donirati novac taksisti koji je u svom vozilu pronašao torbu u kojoj se nalazilo čak 32 hiljade dolara i vratio je vlasniku.

Kako bi se zahvalili poštenom taksisti Argentinci su odlučili osnovati website putem kojeg građani te zemlje mogu donirati novac i na taj način izraziti zahvalnost iznimno poštenom činu taksiste, a do sada je prikupljeno blizu 15 hiljada dolara.

Santiago Gori koji već dugi niz godina radi kao taksista u priobalnom argentinskom gradu La Plata torbu s novcem je pronašao na zadnjem sjedištu svoga auta, te odmah shvatio da ju je zaboravio stariji bračni par kojeg je prevozio.

Nekoliko dana je pokušavao naći vlasnike i kada ih je napokon pronašao, vratio je torbu ne očekujući nikakvu nagradu zauzvrat.

Za Argentince ovo je bio iznimno velik čin s obzirom da je u toj zemlji korupcija ovladala u svakom segmentu društva.

Kako bi pohvalili ovaj čin dvoje mladih uposlenika u tamošnjim marketinškim kompanijama odlučilo je osnovati web stranicu putem koje će Argetinci moći uplatit novac, ukoliko žele, i zahvaliti se Goriju.

Osim novčanih sredstava taksisti su ponuđene i druge zanimljive ponude. Jedan od posjetilaca stranice ponudio je poštenjačini snimanje pjesme u studiju, ukoliko se želi okušati u muzičkim vodama, dok mu je drugi posjetilac ponudio besplatne časove skijanja na skijalištu Bariloche.

Također, javile su se i osobe koje mu žele pomoći da što bolje opremi svoje vozilo, te će mu na adresu dostaviti GPS uređaj.

"Hvala ti Gori, želimo da u našoj zemlji ima puno više osoba kao što si ti", poruke su koje se najčešće vide na stranici otvorenoj u čast taksiste.

Sve ovo, Gori ipak nije očekivao i zbog toga se našao pomalo zbunjen kada je saznao šta su njegovi sunarodnjaci učinili.

"Učinio sam ono što je bilo ispravno i to je sve! A, šta ću sa svim ovim ponudama, zaista ne znam", kazao je Gori, prenosi BBC.