Zanimljivosti
0

Amerikanac zapalio vlastite genitalije

Sarajevo-x.com
Scena iz filma "Jackass"
Scena iz filma "Jackass"
Pokušaj izvođenja zanimljivog filmskog trika završio je odlaskom jednog od dvojice aktera u bolnicu zbog sprženih genitalija i hapšenjem drugog aktera. Naime, Amerikanci iz Minnesote su pokušali sami ponoviti trik iz jedne scene filma "Jackass", u kojoj lik uspijeva zapaliti vlastite genitaije.

Prema policijskom izvještaju Jared W. Anderson (20) je zadobio ozbiljne opekotine na rukama i genitalijama. Randell D. Peterson (43), koji je pošpricao Andersona zapaljivom tekućinom i doslovno zapalio, optužen je za zlostavljanje i nemarno ponašanje prvog stepena.

Svjedoci su otkrili policijskim službenicima da se u nedjelju, nakon gledanja filma "Jackass", pijani Anderson dobrovoljno prijavio za izvođenje opasnog filmskog trika.

U izvještaju stoji da je Anderson spustio hlače i dopustio Petersonu da ga pošprica sa zapaljivom tekućinom. Budući da do vatre nije odmah došlo, Peterson je dodao još zapaljive tekućine i pritom slučajno pošpricao i dio Andersonove odjeće. Ovaj put je vatra iznenada buknula i zapalila Andersonove genitalije, ruke i odjeću.

Anderson je otrčao u kupatilo, uskočio u kadu i pokušao ugasiti vatru. Svjedoci su ga zatim odvezli u bolnicu, gdje se trenutno liječi zbog opekotina drugog stepena.

Nesretni mladić je rekao policiji koju je pozvalo bolničko osoblje da ne želi da iko bude u nevolji zbog nesretnog slučaja.

Peterson je pušten iz zatvora pod jamčevinom od 2.000 dolara. Njegovo saslušanje na sudu je zakazano za 16. april, a ako bude osuđen vrlo lako bi mogao provesti do 10 godina u zatvoru.