Želi oboriti rekord
10

FOTO / Amerikanac sagradio grad od čačkalica

Sarajevo-x.com
Da biste načinili grad od čačkalica zaista morate imati mirnu ruku i mnogo, mnogo strpljenja, a te osobine zasigurno ima Stan Munro iz New Yorka. Ovaj umjetnik od čačkalica je sagradio najvišu zgradu na svijetu Burj Khalifu, zatim Eiffelov toranj, Vatikan, hram Angkor Wat u Kamodži , te još brojne replike objekata historijske važnosti.

Munro, koji je ranije radio kao novinar, posljednjih pet godina provodi isključivo stvarajući replike poznatih građevina. Njegova želja je da uđe u Guinnessovu knjigu rekorda tako što će izgraditi najveću građevinu od čačkalica.

Prvi puta je to pokušao 2005. godine kada je sagradio svoj prvi grad od čačkalica, no ipak je bio duži aligator kojeg je načinio Amerikanac Michale Smith. Aligator je bio dug 4,5 metara.

Svoj drugi grad Munro je sagradio od 3,5 miliona čačkalica, ali namjerava još da ga dogradi.

"Već pet godina radim od jutra do mraka. Već sam oborio rekord, jer je Smith koristio 3 miliona čačkalica, ali želim načiniti još nekoliko zgrada prije no što prijavim svoj rad za Guinnesovu knjigu rekorda", kazao je Munro dodajući kako će se u njegovom gradu naći svi religijski objekti.

U njegovom gradu od čačkalica najviša zgrada je svakako Burj Khalifa koja je visoka preko pet metara, a kako kaže ovaj američki umjetnik najteže mu je bilo načiniti repliku hrama Angkor Wat.

"Psovao sam i doslovno plakao radeći taj hram“, kazao je Munro, prenosi Daily Mail.

Također, priznao je kako mu je najdraža bijela mala kapela u Las Vegasu jer je tu oženio svoju suprugu.

Munro će nastaviti raditi na svom gradu do jula 2010. godine kada će se kandidovati za Guinnessovu knjigu rekorda, a dodao je kako ono što on čini je zasigurno najbolji posao na svijetu.