Najčudniji rekordi iz 2012. godine
21

VIDEO / Amerikanac repao 13 sati, Belgijanci 48 sati igrali "Angry Birds"

Klix.ba
Tokom 2012. godine su oboreni svjetski rekordi u mnogim sportskim disciplinama. Međutim, oboreni su i mnogi drugi rekordi u manje poznatim i čudnim disciplinama.

Amerikanac Pete Moyer je ove godine postavio rekord za najveći broj uzastopnih dizanja na vratilu dok je oko pojasa vrtio hulahop. Moyer se uspio podići deset puta prije nego je izgubio koordinaciju.

Gruzijac Mamuka Kucia je ove godine oborio rekord u najvećem broju uzastopnih odbijanja stonoteniske loptice uskim dijelom reketa. Kucia je lopticu odbio 300 puta prije nego je pala.

Amerikanac Clint Poore je oborio rekord u najbržem savijanju aluminijske tave od 20 centimetara. Za to su mu bile potrebne 11,2 sekunde.

Uz pomoć opreme za ronjenje Zakk Shanks je ove godine uspio preći najveću udaljenost na uniciklu pod vodom. Shanks je uspio preći devet metara.

Belgijanci Ward Versonnen i Sirdan Dalle su igrali igru "Angry Birds" 48 sati bez prestanka.

Amerikanac Eric Smyth je oborio rekord u najvećem broju obaranja svih čunjeva u 60 sekundi kuglanja. Iako je izgledalo da će sve njegove kugle otići van staze, Smith je sa devet kugli uspio oboriti sve čunjeve.

Amerikanac sa nadimkom CoolJuggler je postavio novi rekord u najdužoj vožnji biciklom dok je iza leđa žonglirao sa tri loptice. On je bicikl vozio četiri minute i 19 sekundi.

Zamislite da morate pričati 13 sati bez prestanka. Zamislite i da riječi koje smišljate u tom trenutku moraju pratiti ritam muzike. Možda vam se to čini kao vječnost. Međutim, reper Christian Grace, sa nadimkom Street Light, je ove godine oborio rekord u najdužem freestyle repanju.

Kanađanin Doug McManaman je oborio rekord za najveću udaljenost sa koje je neko pogodio balon uz pomoć samostrijela i ogledala, dok mu je bio okrenut leđima. Udaljenost je iznosila 22,5 metara.

Amerikanac Joe Salter je završio cijeli triatlon žonglirajući tri loptice u rukama. Iako je žonglirao tokom plivanja, vožnje biciklom i trčanja, Salter je triatlon završio za manje od dva sata.