Želi u Guinnessovu knjigu rekorda
0

FOTO+VIDEO / Amerikanac može okrenuti stopala za 120 stepeni

Sarajevo-x.com
Mosesa Lanhama svi zovu "elastični čovjek", naravno, s razlogom. On može okrenuti stopala za 120 stepeni iza sebe i nada se da će zahvaljujući tom svom umijeću ući u Guinessovu knjigu rekorda. Također, njegova želja je da postavi rekord u brzom hodanju na 20 metara sa stopalima okrenutim na drugu stranu.
Moses Lanham
Moses Lanham
Lanham, elastični čovjek iz Michigana, izazvao je veliku pažnju javnosti zbog svoje neobične sposobnosti. Njegove noge su nevjerovatno savitljive i u samo jednom trenutku, bez ikakvih problema, okreće stopala na drugu stranu.

Zahvaljujući toj sposobnosti nada se da će se upisati u Guinnesovu knjigu rekorda, a neće mu biti teško postaviti rekord u brzom hodanju na 20 metara okrenutih stopala, jer to prije njega niko nije ni pokušao.

Lanham tvrdi da uopće ne osjeća bol kada okreće svoja stopala za 120 stepeni. Naprotiv, on uživa u tome što može ispreplesti noge i okrenuti stopala kako on želi.

"Čak mi je i udobnije kada sjednem i isprepletem noge i okrenem stopala", kazao je Amerikanac za AOL News.

Lanham je svoju neobičnu sposobost otkrio kada je imao 14 godina, nakon nesreće na času tjelesnog odgoja. Naime, penjao se uz uže, izgubio ravnotežu i pao dočekavši se na stopalima, ali u veoma nezgodnom položaju.

"Svi su mislili da sam nešto slomio, ali ja sam stajao i osjećao sam se dobro", ispričao je 49-godišnjak, dodavši da i njegov sin može izvoditi "trikove" sa stopalima, ali ne kao on, jer brzo počne osjećati bolove.

Ljekari koji su se bavili slučajem Mosesa Lanhama, istakli su kako je on vjerovatno rođen s viškom pomoćnog tkiva i hrskavice u zglobovima, te su njegove noge zbog toga i elastične.

Lanhamu tvrdi da nema nikakvih zdravstvenih problema zbog stopala koje može okretati na drugu stranu. Štaviše, zahvaljujući njima proslavio se pojavljujući se u emisijama "Skrivena kamera", "Ripley's Believe It or Not", "America's Funniest Home Videos", "Jimmy Kimmel Live" i Disoveryjevoj emisji "Medical Incredible".