Zanimljivosti
0

Američki turist šetao nag ulicama Nuremberga

Sarajevo-x.com
Nuremberg
Nuremberg
Američki turist koji je odlučio prošetati nag ulicama njemačkog grada Nuremberga, izazvao je opće zaprepaštenje. Nakon što ga policija privela, on se pokušao opravdati. "Mislio sam da je ovakvo ponašanje prihvatljivo u Njemačkoj", objašnjavao je nagi gost iz SAD-a.

"Istina je da smo imali neobično visoke temperature u posljednje vrijeme, ali ovo je prevršilo svaku mjeru", izjavio je za Reuters glasnogovornik policijske stanice u Nurembergu, malom gradu u Bavrskoj. "Čovjek je kazao da je bio ubjeđen da je golotinja na javnim mjestima u Njemačkoj apsolutno prihvatljiva", dodao je glasnogovornik.

U Njemačkoj je dozvoljeno nudistima kupanje i sunčanje na određenim plažama i u određenim parkovima. Četrdesetjednogodišnji turist je nosio svoju odjeću u torbi kada ga je policija, nakon nekoliko poziva uznemirenih građana i susrela.

U policijskoj upravi je ustanovljeno da nagi turist nije bio pod uticajem droga. Policija ga je natjerala da se obuče i ispostavila mu račun od 200 Eura zbog uznemiravanja javnog reda i mira.