Zanimljivosti
0

30 godina jede mrtve životinje nađene pored puta

Sarajevo-x.com
Englez Jonathan McGowan počeo je jesti mrtve životinje koje je pronalazio pored puta još sa 14 godina kada je pronašao mrtvu zmiju i odlučio je skuhati i pojesti, prenosi Daily Mail. Kazao je da prva zmija i nije bila posebno ukusna, ali je bio zaintrigiran. Posljednjih 30 godina njegova ishrana se sastoji od miševa, lisica, pacova, sova, golubova i zmija

Tokom vremena, McGowan je uvidio i ekološku i kulinarsku prednost toga da jede samo mrtve životinje pored puta, međutim, nastavio je kupovati povrće, voće i začine. Na proljeće je objavio i esej u Guardianu u kojem opisuje svoj način ishrane.

"Najčešće pronalazim zečeve, jazavce i fazane. Lisice su najukusnije, nemaju nimalo masti, a tekstura mesa je čvrsta i divna. Mnogo je ukusnija od teletine, jer lisice imaju puno soli. Žabe su okusa sličnog piletini, a pacovi podsjećaju na svinjetinu. Ponekad dodam luk, biber, divlje gljive te napravim pravi mali gulaš", napisao je McGowan u eseju. Dodao je još i to da je samo jež groznog okusa.

McGowan tvrdi da nije imao nijednu negativnu posljedicu ovakve ishrane već 30 godina ukoliko se ne računaju povremene grimase prijatelja.