Zanimljivosti
0

17-godišnja konobarica predozirala se kafom

Sarajevo-x.com
Sedamnaestogodišnja konobarica Jasmine Willis iz engleskog grada Durhama završila je u bolnici nakon nesvjestice i mučnine, a doktori su uspostavili neobičnu dijagnozu – predoziranje kafom.

Jasmine je noć prije predoziranja kafom radila drugu smjenu. Smjena je potrajala duže nego obično, a Jasmine je uspjela uhvatiti samo pet sati sna. Po dolasku na posao narednog jutra, osjećala je umor i u toku prvih četiri sata smjene popila je 14 šoljica espresso kafe.

Poslodavac ju je na pauzi za ručak poslao kući jer se Jasmine neobično ponašala smijući se i plačući u isto vrijeme. Sljedećeg jutra probudila sa jakim bolovima u stomaku, vrtoglavicom, nije osjećala ruke i druge dijelove tijela.

Nakon dolaska u bolnicu "North Durham" doktori su uspostavili dijagnozu – prekomjerna doza kofeina. "Danima nakon što sam napustila bolnicu nisam se osjećala najbolje. Jednostavno sam pretjerala sa kafom i sada je ne mogu smisliti. Nisam mogla ni zamisliti da se ovako nešto može desiti. Nadam se da će drugi naučiti nešto iz moje greške", izjavila je Jasmine u razgovoru za Daily Mirror.