magazin
647

Zana Marjanović i Emir Kapetanović se vjenčali u Las Vegasu

Klix.ba
Zana Marjanović i Emir Kapetanović vjenčali su se nedavno u Las Vegasu, nakon tri godine godine veze, saznaje portal Klix.ba.

Poznata bh. glumica i režiser prije mjesec dana boravili su Americi. Iako su otišl preko okeana da se odmore od svakodnevnih obaveza u rodnom gradu, njihov boravak u Los Angelesu, ipak, nije bio isključivo turistički.

Zana i Emir iznajmili su stan i automobil te pokušali doživjeti grad kao da žive u njemu. Družili su se sa mnogim poznatim i uspješnim Sarajlijama koji žive u tom gradu, kao što su dizajnerica Ina Soltani, Mladen Milićević, Naida Begeta, ali susreli su se i sa glumicom Angelinom Jolie koja u Universal studiju dovršava montažu svog novog filma "Unbroken", saznaje Klix.ba.

Također sreli su se sa Goranom Kostićem, Zaninim glumačkim partnerom iz filma "U zemlji krvi i meda".

Poznati bh. par je putovanje iskoristi i kako bi prikupili nove informacije koje će iskoristiti u svom radu u Sarajevu te su posjetili predavanja glumca i reditelja Nenada Nene Pervana na Institutu za film i teatar Lee Strasberg u Los Angelesu, ali i večeri stand up komičara u Laugh Factoryju kao i čuveni nastup na vodi Cirquea de Soleila.

Naravno, neizostavna je bila posjeta Las Vegasu te su pred kraj svog odmora odlučili provesti produženi vikend u gradu zabave.

Zabavi nije bilo kraja te je tako i došlo do odluke da svoju trogodišnju vezu, čiju godišnjicu su proslavili samo dvije sedmice ranije, krunišu brakom.

Shvatili su da je Las Vegas odličan izbor. Nisu planirali mnogo, samo su znali da žele vjenčanje baš u tom gradu i da im kum bude neko od imitatora Elvisa Presleyja. Izvadili su dozvolu za vjenčanje te dogovorili tematsko vjenčanje u Ljubavnom tunelu "Little White Chapel", inače poznate po brzim i romantičnim vjenčanjima.

Naravno prije vjenčanja nisu izostavili ni djevojačko i momačko večer, koje su proveli zajedno zabavljajući se po kasinima Las Vegasa i završivši na nastupu Calvina Harrisa.

Nekoliko sati prije same ceremonije vjenčanja krenuli su u potragu za odjećom koju će obući za svoj veliki dan. Zana se odlučila za jednostavnu bijelu haljinu, a Emir bijelu košulju koju je osvježio crvnenom leptir-mašnom i crnim pantalonama.

Iako je priprema bila na brzinu, vjenčanje je bilo baš onako kako su željeli, malo, intimno i veselo. Njihov vjenčani kum Elvis, koji ih je dočekao pjesmom na samom ulazu, potrudio se da uz najpoznatije hitove Elvisa Presleya njihovo vjenčanje bude potpuno.

Nakon što su i zvanično potpisali dokument o vjenčanju, kuma su ostavili u Maloj bijeloj kapeli, a novopečeni mladneci su zabavu nastavili odlaskom na predstavu "O", poznati nastup trupe Cirque de Soleil koja se održavala u hotelu Bellagio.

Dok su tog dana svi bili okupirani dodjelom Oskara, koja se odvijala u Los Angelesu, Zana i Emir su malim intimnim vjenčanjem krunisali svoju ljubav. S obzriom da niko nije znao njihov plan, informaciju o vjenčanju su podijelili sa roditeljima i užim krugom prijatelja tako što su proslijedili nekoliko fotografija na koje su uslijedile čestitke.

Po povratku u Sarajevo, Zana i Emir svakako planiraju proslaviti svoje vjenčanje sa prijateljima u Magacin Kabareu. Trenutno oboje vrlo vrijedno rade na pripremi nove predstave "Bajka (koju idiot priča)", u Emirovoj režiji, koja će biti premijerno izvedena 27. marta u Kamernom teatru.