Najveće regionalno plesno takmičenje
39

Yugoslavian Bboys, Fresh i Allthat oduševili žiri Street Dancea

Klix.ba
Prema ocjenama publike i gostiju i ove godine Street Dance Challenge Sarajevo je protekao uz najveće riječi hvale. Među 300 učesnika iz cijele regije, svojim talentom i radom izdvojile su se i zasluženo odnijele pobjedu tri ekipe: Pobjednici bboy bitke 2 vs 2 su Yugoslavian Bboys (Padre i Goofy), pobjednici u kategoriji hip hop su plesači Fresh Generation (Ednan Mačkić i Benjamin Zametica) iz Sarajeva.

Najboljom koreografijom je proglašena duhovito osmišljena plesna tačka slovenske ekipe AllThat, koji su, uz ritmove bosanskih i internacionalnih pjesama te plesne korake različitih pravaca, u potpunosti osvojili članove žirija.

Suci - Cico iz Italije, Nono iz Francuske, Marc iz Njemačke, Miha Furlan iz Slovenije, proglasili su među najboljim koreografijama i koreografiju slovenske grupe djevojaka Girlsay (2. mjesto) i zagrebačke plesne grupe Hip Hop House (3. mjesto).

VIP ulaznicu za EXIT festival za sva 4 dana osvojio je Nino Ćorović.

Ovaj veliki plesni događaj, koji izrasta u sve veći regionalni događaj, gradu je darovao BBI Centar uz tehničku podršku Agencije Linden. Prijatelj projekta Red Bull se pobrinuo za dolazak članova žirija. Medijski pokrovitelji događaja su: Klix.ba, MTV, Kanal 1, RSG, RSG1 Sarajevo, Urban Magazin, Sarajevo Navigator i Crna ovca.