Posljednji izvještaj mrtvozornika
8

Whitney Houston je prije smrti uzela kokain, lijekove i alkohol

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Whitney Houston se ugušila u kadi punoj vrele vode, a u krvi je, u trenutku smrti, imala nekoliko različitih opijata, pokazao je posljednji izvještaj mrtvozornika.

Glavni mrtvozornik Los Angelesa je potvrdio da je Whitneyjina smrt bila nesretan slučaj te da su značajan doprinos dale bolest srca i upotreba kokaina.

Houston, koja je preminula 11. februara, u krvi je imala kokaina, a u njenoj hotelskoj sobi je pronađena kašika sa ostacima bijele kristalne supstance umotane u bijeli papir.

U izvještaju se ne navodi da se radi o kokainu, iako je droga pronađena u pjevačicinom srcu i ekstremitetima.

"Whitney se najvjerovatnije predozirala ilegalnim narkoticima, lijekovima i alkoholom", stoji u izvještaju, a prenosi portal TMZ.

Zvanični uzrok smrti muzičke dive je utapanje, iako se navodi da su bolesti srca i upotreba narkotika doprinijeli njenom preranom odlasku. Također, u izvještaju se navodi da je Whitney pronađena licem prema dolje i da je na glavi imala periku.

Izvještaj otkriva još i to da je pjevačica u organizmu imala i tragove konzumiranja marihuane te lijekova poput Xanaxa (lijek protiv tjeskobe), Flexerila (lijek za opuštanje mišića) te Benadryla (lijek protiv alergija).