magazin
3

Vrijeme je za breakdance: Sutra Red Bull BC One BiH Cypher u Tuzli

Klix.ba
Još je jako malo vremena preostalo do okršaja najboljih bh. breakdancera: Red Bull BC One BiH Cypher turnira, u subotu 22. marta u 18:00, u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli. Šesnaest B-Boyeva borit će se 1-na-1 za titulu najboljeg u BiH i kartu za istočnoevropsko regionalno finale u Zagrebu 13. septembra, gdje slijedi borba za mjesto u velikom svjetskom finalu u Francuskoj.

Umijeće takmičara ocjenjivat će međunarodni žiri: Ronnie (član Red Bull BC One All Star tima), Mounir (pobjednik Red Bull BC One 2012) i Lux de Lux (pobjednik Red Bull BC One Cyphera u Zagrebu 2011). Turnir se odvija po sistemu direktne eliminacije: takmičari se bore 1-na-1 i pobjednik prolazi u naredni krug. U prva dva kruga, takmičari imaju po 60 sekundi da pokažu šta znaju, a u polufinalu i finalu svaki nastupa tri puta po 60 sekundi.

Osim što će ocjenjivati takmičare, sudije će publici u Tuzli između borbi predstaviti i svoju vještinu.

Nastup će u pauzama takmičenja imati i voditelj programa, poznati bh. reper Frenkie, a za muziku i beatove na koje će takmičari plesati zadužen je DJ Funk Efemdzemov. Mounir i Ronnie će dan prije takmičenja (u petak 21. marta) održati i radionicu, što je prilika za naše brejkere kakva se rijetko dobija – da uče od velikih svjetskih majstora B-Boyinga.

Ulaz za gledatelje je besplatan, a vrata se otvaraju u 17:00. Dođite i saznajte ko je novi kralj BiH B-Boyinga.