Neće u penziju
0

Vlasnik "Playboya" sa 84 godine spreman za nove pobjede

Sarajevo-x.com
Hugh Hefner (Foto:Chris McIntire/ABC News)
Hugh Hefner (Foto:Chris McIntire/ABC News)
Vlasnik i glavni urednik najpoznatijeg muškog časopisa "Playboy", Hugh Hefner, čiji je logo silueta zeca, poznata u cijelom svijetu, u svojoj 84. godini spreman je za nove poslovne početke otkupom svih dionica "Playboya".

Hefner, koji je prije 57 godina pokrenuo časopis "Playboy" za "Nightline" je otkrio svoje nove velike planove, u kojima nema mjesta za odlazak u penziju.

"Mislim da je odlazak u penziju prvi korak koji pravimo prema grobu", rekao je Hefner.

Najpoznatiji plejboj našao je sebi novu misiju, kupovinu svih dionica "Playboy Enterprisesa", koje su u vlasništvu privatnih lica.

Kao mnogi koji se bave štampanom riječju, "Playboy" je zapao u teška vremena. Dionice firme pale su sa 30 dolara, koliko su vrijedile 1999. godine, na samo 5 dolara. Prodaja magazina je sa 7 miliona prodanih primjeraka ranih 1970-ih spala je na brojku od 1,5 miliona.

Hefner je uvjeren da će povratak svih dionica firme vratiti posao na pravi put.

"Kompanija se nalazi u posebnoj ekonomskoj situaciji, i nije vođena na pravi način. Mislim da vrijedi puno više nego što je procijenjena."

Hefner nije htio ići u detalje. Nije želio komentirati vijest da magazin "Penthouse" pokušava kupiti Playboy. Hefner se fokusirao na činjenicu da je kompanija imala najveći uspjeh '50-ih i '60-ih, kada je bila u privatnom vlasništvu.

"Budućnost magazina je da se ostane na pravom kursu, pri tome pazeći da ide u pravom smjeru, te da nastavi živjeti dugo nakon što mene više ne bude", izjavio je Heffner za ABC News.