Na aukciji brojni predmeti
0

Vila Bel Air Michaela Jacksona otvorena za javnost

Sarajevo-x.com
Michael Jackson
Michael Jackson
Bel Air zdanje u Los Angelesu, u kojem je posljednje trenutke svog života proveo Michael Jackson, otvoreno je za javnost. Hiljade fanova nahrlilo je odati počast slavnom kralju popa koji je preminuo od prevelike doze propofola, a uskoro će početi aukcijska prodaja njegovih predmeta.

Nekoliko stotina predmeta iz Michaelovog doma bit će rasprodato na aukciji, uključujući i krevet na kojem je pronađeno tijelo beživotnog pjevača. Porodica Jackson tražila je da se uzglavlje kreveta povuče iz aukcije. Uprkos tome što samo mali broj predmeta ima ličnu povezanost sa pjevačem ili njegovom porodicom, očekuje se impresivan profit aukcijske kuće u subotu kada će zvanična aukcija početi.

"Iako to nisu predmeti koji su pripadali njemu, ovi su ga predmeti okruživali posljednjih mjeseci njegovog života. Sve što ima ikakve veze sa Michaelom Jacksonom ima visoku vrijednost", rekao je u ime aukcijske kuće Darren Julien.

Da je popularnost Michaela Jacksona ogromna svjedoči i to da je prošle sedmice jedna kockarnica otkupila nekoliko pramenova kose slavnog pjevača iz 1980-ih, sakupljenih u hotelu u kojem je tada odsjeo. Upravnici su odlučili da od pramenova kose naprave kuglicu za rulet.