magazin
39

Veliki broj ljudi oprašta se od kćerke Whitney Houston: Bobbi, bila si anđeo

Klix.ba
Ožalošćena porodica, rodbina i prijatelji okupili su se u Georgiji kako bi prisustvovali sahrani Bobbi Kristine Brown, jedinog djeteta dive Whitney Houston, koja je preminula prošle nedjelje u hospiciju šest mjeseci nakon što je pronađena uakdi bez znakova života.

Očekuje se da će biti sahranjena na groblju u New Jerseyu pored svoje majke koja je također pronađena utopljena u kadi u hotelu 2012. godine u Los Angelesu.

Ceremonija uoči sahrane koja se održava u St. James United Methodist crkvi u Alpharettu je zatvorena za javnost.

Bobbi Kristina napravila je prve korake u muzici 1999. godine kada je pjevala sa svojom majkom duet "My Love is Your Love", 2003. godine snimila je praznični album "Little Drummer Boy". Bila je jedino dijete Housoton i R&B pjevača Bobbyja Browna.

"Krissy je bila i jeste nađeo. Totalno sam otupio u ovom trenutku", rekao je njen otac.

Bobby Kristina pronađena u kadi s licem okrenutim prema dole u kući koju je dijelila s partnerom Nickom Gordonom u Atalanti. Nakon bolnice smještena je u hospicij i šest mjeseci je provela u komi. Njeni predstavnici optužili su Gordona da je s njom bio iz koristi i da je na svoj račun prebacio 11.000 dolara iz fondacije Brown dok je ona bila u bolnici.

Ko je bila Bobbi Kristina?

Dvadesetdvogodišnja Brown bila je medijska ličnost, pjevačica i frizerka. Od malih nogu bila je izložena budnom oku javnosti, a pojavljivala se i u reality showu o njenom ocu "Biti Bobby Brown". Imala je 14 godina kada su se njeni roditelji razveli, a starateljstvo je dobila Houston.

Kada je njena majka preminula u februaru 2012. godine, Bobbi Kristina je proglašena jedinom nasljednicom.

U oktobru je digla uzbunu u svojoj porodici kada je objavila zaruke sa Nickom Grodonom koji je bio njen "veliki brat" koji je živio s njom i njenom majkom od 12. godine.